Ystävyyttä!

Niin kuin jokaisen harrastuksen parissa, tulla toimeen on se juttu. Jotta tekemisestä nauttii, on yhteisönkin puhallettava yhteen hiileen sen yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

Se miksi meidän teatterilla tämä mentaliteetti on kovin vahva, on osittain mysteeri. Onko syynä pieni kylä ja sen yhteisöllisyys? Jo entuudestaan tutut kasvot vai pelkästään lappilainen ystävällisyys, joka on jo lähtökohtaisesti kovin lempeä. Oli syy mikä tahansa koemme, että Lapin Patolampiteatterin vahvuuksia on juuri se tekemisen ilo ja riemu. Se, että jokainen saa olla itsensä. Jokainen on yksilö silti tärkeä osa teatteria. Ja mikä tärkeintä – jokainen on aina tervetullut. Oli sitten kokenut tai kokematon, ulos- tai sisäänpäin taipuva, on meillä aina ovet auki uusille harrastajille.

Teatteri on vähän kuin se toinen perhe. Se, joka sanoo kyllä suoraan mutta silti lohduttaa ja tukee, kun sitä tarvitsemme.

Jos meiltä kysyisi tänään, mikä tekee teatterista ja varsinkin Patolampiteatterista sen sinun juttusi, on vastauksia varmasti monia. Tässä kohtaa on silti pakko tunnustaa. Monista harrastuksista poiketen koemme, että PLT ei ole pelkästään kesäteatteri. Se on perhe, paikka ja tila, johon todella mukava tulla. Jossa jokaista voi kutsua ystäväksi ja osa on ottanut jopa tärkeämmän roolin elämässämme. Ja se on totta. Me olemme kävelleet yhdessä monta ylä- ja alamäkeä. On toisinaan ollut vaikeaa, toisinaan hypitty ilosta. Ja se, että miksi kutsumme tätä ryhmää perheeksi, juontuu juuri tästä. Kun uskaltaa puhua ja sanoa avoimesti tietää, että se side, jonka olemme yhdessä rakentaneet, on vahva.

Tänään kun katsomme, voimme olla ylpeitä. Niin teatterista kesäteatterina kuin sen ihanista ihmisistä aina näyttelijöistä talkootyyppeihin..

ystävänpäivä patolampiteatteri
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös